Diverse
     
Home 

Oras

Imagini

Cadre didactice

Concursuri

Diverse

Plan scolarizare

Sugestii

Produsele noastre

Scoala de soferi

Contact

Realizatori

 


GRUPUL SCOLAR INDUSTRIAL CONSTRUCTII DE MASINI SIBIU - gazda a unor activitati extracurriculare

- Activitati de colaborare cu UNIVERSITATEA LUCIAN BLAGA - Sibiu
- Activitati de colaborare cu S.C. COMPA S.A
- Activitati educative: MEDIUL IN CARE TRAIESC - IZVOR DE SANATATE - cunoasterea comunitatii in care traim, excursii cu caracter istorico - geografic ; LA BOJDEUCA LUI CREANGA - excursie documentara.
- Activitati sportive : Campionatul de fotbal, Campionatul de tenis de masa
- Activitati de perfectionare a cadrelor didactice
- Intalniri cu reprezentanti ai culturii romanesti
- Omul legii in mijlocul nostru - masa rotunda, avand ca invitati un avocat si un politist.
- Lectorate tematice organizate cu parintii: Parinti si elevi in fata catalogului, Universul familiei - startul spre viata al copilului.

CURSURI DE RECONVERSIE PROFESIONALA

- strungar
- frezor - rabotor - mortezor
- sculer - matriter
- mecanic motoare - termice
- mecanic auto
- lacatus mecanic prestari servicii
- tinichigiu - vopsitor auto
- tinichigiu - vopsitor metale
- forjor tratamentist
- sudor electric
- sudor oxi - gaz
- electromecanic masini si echipamente electrice
- conducator - auto categoria B


FORMAREA COMPETENTEI PROFESIONALE,
A PRICEPERILOR SI DEPRINDERILOR DE MUNCA

Meseria, aceasta indeletnicire cu caracter permanent pe care o practica orice muncitor pe baza unei calificari corespunzatoare, capata - in era marilor cuceriri ale stiintei si tehnicii contemporane - valente deosebite.
Planurile de invatamant pentru licee tehnologice si scoli profesionale sunt prevazute discipline de invatamant tehnologic si de specialitate, avand menirea de a conferi elevilor atat o pregatire tehnica generala, cat si cunostinte necesare exercitarii meseriei.
In conditiile economiei de piata, este necesara o pregatire tehnica de specialitate, care sa ofere posibilitatea exercitarii unei activitati si in domenii inrudite cu domeniul pregatirii de baza.
Astfel, pe baza disciplinelor tehnologice si de specialitate se formeaza deprinderile si priceperile in cadrul activitatilor aplicative din clasa, laborator, atelier, societati comerciale.
Formarea deprinderilor necesita un efort deosebit din partea profesorului de specialitate si din partea elevilor.
Liceul tehnologic din cadrul Grupului Scolar Industrial Constructii de Masini Sibiu pregateste elevi in domeniul mecanic, avand ca specializare tehnician prelucrari mecanice. Pe langa disciplinele de cultura generala, care se studiaza in toate liceele teoretice, elevii nostri au avantajul dobandirii unor cunostinte, abilitati, deprinderi profesionale, pe care, in particular nu le-ar putea dobandi.
In clasa a IX - a, elevii studiaza ELEMENTE DE TEHNOLOGIE GENERALA, in cadrul careia elevii incep "alfabetul tehnic". Optional, ei pot participa la ore de informatica, prevazute in Curriculum la Decizia Scolii, deprinzandu-se cu operarea pe calculator. Temele propuse spre studiu sunt interesante si utile in meseria pentru care incep pregatirea.
In clasa a X a, incepe pregatirea teoretica si practica in meserie. Acum se pun bazele desenului tehnic. Primele notiuni necesare studiului organelor de masini si mecanisme le dobandesc in cadrul orelor de solicitari si masurari tehnice. De asemenea se continua pregatirea in domeniul informaticii. Pentru prima data, elevii participa la ore de instruire practica, in cadrul atelierelor scoala.
In clasele a XI a si a XII a se continua pregatirea tehnica de specialitate, prin studiul organelor de masini si mecanismelor, tehnologiei elaborarii si prelucrarii semifabricatelor si a asamblarilor si intretinerii masinilor si instalatiilor. Practica se desfasoara in sectiile SOCIETATII COMERCIALE "COMPA" S.A., cu care grupul scolar colaboreaza de la infiintare. Masurarea si controlul pieselor realizate prin diferite prelucrari mecanice se face in cadrul orelor de laborator tehnologic, ore prevazute in Curriculum la Decizia Scolii.
Atestatul profesional apeleaza la creativitatea elevilor si presupune aplicarea cunostintelor teoretice si practice dobandite de-a lungul celor patru ani.
Optional, elevii pot participa la cursuri de legislatie rutiera, ore de conducere auto, finalizate cu examen pentru obtinerea permisului de conducere, categoria B.
In cadrul scolii profesionale, elevii se califica in meseriile de mecanic-auto, tinichigiu - vopsitor auto.
Pregatirea tehnica profesionala consta in studiul unor discipline care sa le ofere posibilitatea desfasurarii unor activitati din domenii inrudite cu domeniul de baza.
Saptamanal, pe langa pregatirea teoretica, elevii desfasoara activitati practice in atelierele scoala si service - uri.
Optional, elevii pot participa la cursuri de legislatie rutiera, ore de conducere auto, finalizate cu examen pentru obtinerea permisului de conducere, categoria B.

Planul de invatamant prevede si studiul unei limbi straine, precum si initiere in tehnologii asistate de calculator (tehnoredactare, proiectare grafica, asistata de calculator).
Scoala profesionala se incheie cu examenul de absolvire, in urma caruia elevul obtine certificat de calificare.

 

 

 

 
   
 

Copyright 2002 By Ferdes Radu