Orasul Sibiu
     
Home 

Oras

Imagini

Cadre didactice

Concursuri

Diverse

Plan scolarizare

Sugestii

Produsele noastre

Scoala de soferi

Contact

Realizatori

 
Obiective turistice :
STATIUNEA CLIMATERICA PALTINIS
Situata la 35 km de municipiul Sibiu, la o altitudine de 1450 m, ofera adevarate puncte de atractie pentru turisti si pentru iubitorii sporturilor de iarna: obiective de interes cultural - casa memoriala Constantin Noica si complexul "La schit" - partiile de schi amenajate , telescaunul , teleschiul.

BAILE BAZNA
Atestata documentar in anul 1302, statiunea Baile Bazna se afla la 18 km de Medias. Asezarea este asezata intr-o regiune deluroasa din nordul judetului Sibiu. Factorii naturali de cura sunt apa minerala bogata in saruri, namolul mineral si sarea de Bazna. In nord-estul statiunii se afla lacul Crater, care s-a format prin scufundarea unei sonde de exploatare a gazului metan.

STATIUNEA BALNEO-CLIMATERICA OCNA SIBIULUI
Asezarea s-a dezvoltat initial ca urmare a exploatarii zacamintelor de sare existente aici. Factorii naturali terapeutici -apele cloruro-sodice concentrate, bioclimatul sedativ si namolul saprofelic fosil-, folositi in tratamentul diferitelor afectiuni , reprezinta motivul pentru care statiunea este cautata de turisti romani si straini.

STATIUNEA MIERCUREA SIBIULUI
Statiune de interes local , statiunea este cunoscuta atat datorita cadrului natural deosebit cat si pentru apele minerale indicate in tratarea unor afectiuni ale aparatului locomotor si sistemului nervos periferic.

MUNTII FAGARAS
Una dintre cele mai pitoresti zone montane din Carpati, lantul muntos are numeroase puncte de atractie pentru turisti: cascade si lacuri glaciare, cabane- Barcaciu, Negoiu, Podragu, Turnuri, Balea-Cascada- , Transfagarasanul, rezervatii naturale, ocrotite, ca urmare a diversitatii florei si speciilor rare care traiesc aici.

ZONA MUNTILOR CINDREL - LOTRU
Zona montana de interes turistic, bogata in chei, lacuri glaciare si de acumulare, zone etnografice , ea constituie un punct de atractie turistica pentru iubitorii muntelului si nu numai. "Gatul Berbecului", "Curmatura", "Fantanele" si "Oasa" sunt puncte de interes din zona.

COMPLEXUL ARHITECTURAL MEDIEVAL DE LA BIERTAN
Cetatea de la Biertan dateaza din timpul domniei lui Matei Corvin si este cea mai impunatoare constructie medievala din Transilvania.

COMPLEXUL ARHITECTURAL FRANCISCAN
Edificiul a fost construit in stil baroc si adaposteste exponate de mare valoare , printre care se numara si tezaurul de la Seica Mica, de la Panade , piese de ceramica populara din perioade diferite, obiecte sculptate de epoca feudala, etc.

Rezervatii naturale :

IEZERELE CINDRELULUI
Situata pe versantul nordic al platformei Frumoasa - Cindrel, rezervatia cuprinde trei circuri glaciare, avand o fauna formata din ursi, lupi, capre negre si o serie de specii de pasari.
LACUL SI GOLFUL ALPIN BALEA
Monument al naturii, lacul glaciar Balea, situat la o altitudine de 2.034 m, in Muntii Fagarasului, are o vegetatie de tip hidrofil (rogozuri, patlagina alpina, papadia alpina, etc. O suprafata de circa 100 ha din jurul lacului este rezervatie stiintifica.
LACUL FARA FUND DE LA OCNA - SIBIULUI
Este format pe locul unei mine de sare. La suprafata lacului se gaseste o panza de apa dulce permanenta, iar la adancime, stratul de apa sarata care acumuleaza permanent caldura. Apele lacului sunt populate de o fauna specifica mediului salin, iar pe mal se dezvolta o flora bogata.

CALCARELE DE LA TURNU ROSU
Rezervatia este situata la poalele Muntilor Fagaras, in comuna Turnu Rosu, in apropierea defileului Oltului. Calcarele de la Porcesti sunt bogate in fauna fosila cu 180 forme. Are mare valoare stiintifica si paleogeografica.

VULCANII NOROIOSI DE LA HASAG
La 21 km de Sibiu se afla rezervatia geologica VULCANII NOROIOSI. Prezenta lor se datoreaza sarii din fundament. Noroiul scos la suprafata a format conuri, dand formatiunilor un aspect de vulcan. Ca urmare a importantei stiintifice si peisagistice, 100 ha au fost puse sub ocrotire.

Monumente istorice :
Muzeul National Brukenthal
Este o institutie de prestigiu european, avand in componenta sa: Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Istoria Farmaciei, Muzeul de arme si Trofee de Vanatoare si Casa Artelor.

Palatul Brukenthal
Este unul din cele mai insemnate cladiri construite in stil baroc, care adaposteste Galeria de Arta. Aceasta cuprinde Pinacoteca Brukenthal si Galeria de Arta Nationala.

Muzeul de Istorie a Municipiului Sibiu
Contine o importanta colectie de numismatica, arheologie, de arta decorativa si obiecte de breasla, arme si grafica documentara.

Muzeul de Istoria Farmaciei
Colectiile muzeului reunesc peste 6.600 piese, care reprezinta tot atatea marturii despre evolutia stiintei si tehnicii farmaceutice si medicale in teritoriile romanesti. Colectia homeopatica numara 2.900 piese.

Muzeul de Arme si Trofee de Vanatoare
Reflecta evolutia ustensilelor si armelor de vanatoare de-a lungul timpului si pune in evidenta varietatea vanatului din tara noastra, cat si calitatea deosebita a trofeelor care au obtinut numeroase medalii cu ocazia diferitelor expozitii din tara si din strainatate. Colectia numara peste 1.500 piese.

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale
"ASTRA" Sibiu - Calea Rasinari
Adaposteste monumente originale reprezentative pentru sistemul de valori al satului romanesc si reprezinta esentialul specificului sau etno - cultural.



 
   


Copyright 2002 By Ferdes Radu